Om oss
Historien om vår gelato har rötter som går tillbaks till år 1959. Då startade italienaren Piero Cucco sin verksamhet med hemmagjord gelato och öppnade Eiscafe Cucco i Elsdorf, Tyskland. Numera är Eiscafe Cucco en älskad gelateria som drivs av tredje generationen Cucco, Lorenzo och Nicoletta. De har i sin tur delat med sig till oss om sina kunskaper och hemligheter i hur man gör deras utsökta äkta italienska gelato.
Nu är det dags för oss att sprida en över 50 år gammal gelatotradition och skapa vår egen historia i Sverige.
Gelato vs Industriell Glass
-Gelato har mindre fett och socker
-Gelato har mindre luft = intensivare smak
-Gelato serveras i -12 C = mjukare konsistens
-Gelato produceras i mindre mängder (nästan dagligen) vilket gör att det är
alltid färsk.
Så gör vi det
Vid tillverkningen av vår italienska glass anväder vi endast naturliga råvaror av hög kvalitet. Färska frukter & bär, grädde & mjölk från svenska gårdar kombinerat med de finaste ingredienserna från hela världen.
Gelato
Hos oss på Cucco Gelateria kan du hitta 15 dagsfärska smaker av gelato och sorbeter som görs från grunden.
Mjukglass
Hos oss hittar du även hemmagjord mjukglass som görs helt från grunden precis som vår gelato.
Hemmamys
Vi har även take-away lådor i olika storlekar(500ml , 1000ml och 1500ml). Det går bra att välja upp till 3 smaker per en låda.
Cucco Gelateria
Helsingborg
Kullagatan 36 , 252 20
alla dagar: 12:00 -18:30
Tel: 042-14 14 10